VAD GÖR EN FÖRETAGSVÄRD?

Som företagsvärd finns du tillgänglig för företaget som du har hand om under mässans gång. En fantastiskt möjlighet för dig att knyta värdefulla kontakter med olika företag!


Dessutom får du som företagsvärd:
- En rolig kick-off med de andra företagsvärdarna
- Rabatt på Jurodybanketten
- En goodiebag från våra sponsorer
- Lunch på mässan

TVÅ TIDIGARE FÖRETAGSVÄRDAR HAR SVARAT PÅ FRÅGOR FÖR ATT PEPPA ER EXTRA OCH GE LITE TIPS INFÖR JURODAY!

Alicia Lihammar

Varför sökte du till företagsvärd?
Jag sökte till företagsvärd eftersom jag tyckte det var värdefullt att få direktkontakt med företagen. Förhoppningsvis skulle jag få en bättre inblick i företaget och få en större förståelse för vilka typer av personer som jobbar där. I bästa fall så kunde jag även eventuellt knyta lite nya kontakter som kan vara värdefulla i framtiden!

Vilket företag hade du hand om?
Vad fick du främst göra?

Jag var företagsvärd för EY. Trots att dem var fyra personer i montern utan mig så fanns det en hel del uppgifter för mig. Jag fick hjälpa till att sätta ihop goodiebags och dela ut dem till studenterna. Jag hjälpte främst till med att locka folk till montern, det är alltid lite större chans att studenterna kommer fram om det finns en glad medstudent i montern.

Hur var det och vad fick du ut av att vara företagsvärd?
Att vara företagsvärd var jätteroligt! Jag fick verkligen en god kontakt med representanterna från EY, vi la alla till varandra på Linked Inn (tips är att ha skaffat Linked Inn inför Juroday, det är mycket lättare att knyta kontakter då!) och jag har faktiskt vidhållit kontakten med dem nu efter. Det bästa med att vara företagsvärd är att få chansen att bygga en relation till företaget som man är värd för. Jag tycker man ska vara företagsvärd för att relationerna man bygger under tiden man är företagsvärd kan vara ovärderliga i framtiden. Jag tycker alla ska ge sig själv den chansen!

Tobias Andersson

Varför sökte du till företagsvärd?
Jag såg detta som ett ypperligt tillfälle för mig att ”nätverka” med företaget som jag hade ansvar över och även de andra företagen på mässan. I och med att jag hade planer att söka efter min nuvarande post (Näringslivsordförande) i AJF, så var det även bra att visa sig för nuvarande samarbetspartners likväl kommande.

Vilket företag hade du hand om?
Vad fick du främst göra?
Företaget jag hade hand om var Zeb som är en managementkonsultfirma med ursprung från Tyskland. Jag fick främst hjälpa till med att fixa grejer på plats, t.ex. sätta upp monter, lägga upp marknadsföringsmaterial.

Hur var det och vad fick du ut av att vara företagsvärd?
Som tidigare sagts så aspirerade jag på min nuvarande post och detta event var oerhört viktigt för mig att visa framfötterna, oavsett om jag hade blivit vald eller inte. Överlag tyckte jag att det var mycket givande av att vara företagsvärd där jag knöt en del kontakter och fick bra ”connection”. Genom att vara företagsvärd så fick jag en bra start på min post och även en bra utgångspunkt när jag lämnar universitetet.

Varför tycker du man ska företagsvärd?
Där finns många anledningar till att vara företagsvärd, men för att bryta ner det till 3 kärnpunkter skulle jag vilja säga: Nyttig erfarenhet som man kan använda sig av i sektionsaktiva sammanhang men även ute i arbetslivet, rolig upplevelse där man träffar alumner från våra program och sist men inte minst nätverkandet, du visar vem du är och det kan vara till en fördel för dig i framtiden.